blokjespijlwitR pijlwitL

1989
De Rozeboomkamer – 2
Tijdelijke installatie

Hij realiseert in de lege kapperssalon een “Rozeboomkamer” met het werk van twaalf kunstenaars als hommage aan en restauratie van een verloren intimiteit.
De geselecteerde Belgische kunstenaars zijn Gorik Lindemans, Michel François, Johan Muyle, Ria Pacquée, Guillaume Bijl, Hans Weyers en Jan Godijns, aangevuld met de buitenlandse kunstenaars Mirjam de Zeeuw (NL), Vic Muniz (USA), David Mach (GB) en Borek Sipek (TS). Als eigen bijdrage en sluitstuk bekleedt Mulkers de volledige schouwmantel met zijn cartografie. Hij creëert een herkenbaar thuisgevoel waarin burgerlijke aankleding, design, vreemde voorwerpen en kunstwerken de leefsfeer uitmaken.

Gelijktijdig met deze tentoonstelling verscheen het essay ”De Rozeboomkamer” als zijn letterkundig debuut (11/17 cm, 32 blz, 325 ex). Hierin wordt het concept van de Rozeboomkamer toegelicht, geeft hij een kijk op zijn belangstellingen en jeugdherinneringen en kan de lezer aan de hand van vele internationale contacten ook de evolutie van zijn werk volgen.